Nieuws

Voor een verbindend, duurzaam en stabiel bestuur

GroenLinks mag binnen de nieuw te vormen coalitie, bekend gemaakt door verkenner Sjaak van der Tak, het voortouw nemen in de formatie. Een nieuwe rol voor GroenLinks. Vertrouwen en verbinden zijn de kernwoorden van ons verkiezingsprogramma en dat vertrouwen hebben we gekregen van een groot deel van de Rijswijkse inwoners. En dat vertrouwen willen we waarmaken, voor gaan staan, want door die inwoners is er legitimiteit voor wat we doen.

Lees verder

Samenwerken aan het Rijswijk van straks

Marloes Borsboom

Groene wijken waar iedereen zich thuis voelt. Ook ouderen die daarbij wel wat hulp en zorg kunnen gebruiken. Ook nieuwkomers van de expat tot en met degene die zijn land moest verlaten omdat het er niet veilig meer is. Energiezuinige woningen waar we zonder gas koken en stoken. Culturele hot spots die elk wat wils bieden. Marloes Borsboom vertelt hoe “haar” Rijswijk van straks er uitziet.

Lees verder

Prijsuitreiking kleurplatenwedstrijd ‘Kleurrijk Rijswijk’

prijsuitreiking Kleurrijk Rijswijk

De kleurplatenwedstrijd ‘Kleurrijk Rijswijk’ van GroenLinks Rijswijk is gewonnen door Thijs en Cathy. Ze kleurden de kleurplaat met het Wilhelminapark, de blokhut en Rijswijkse dieren zo mooi, creatief en origineel mogelijk in en winnen daarom een prijs. GroenLinks fractievoorzitter Marieke Alberts reikt vandaag de prijzen uit in het campagnehuis aan de Herenstraat 103.

Lees verder

Internationale vrouwendag in het campagnehuis

“Vrouwen en mannen zijn gelijkwaardig”

Mannen en vrouwen zijn gelijk. Máár: als het gaat om economische zelfstandigheid, gelijke beloning voor hetzelfde werk, huiselijk geweld, is die gelijkheid nog ver te zoeken! Daarom is het thema van de jaarlijkse Internationale Vrouwendag “Vrouwen en mannen zijn gelijkwaardig”. GroenLinks Rijswijk zet donderdagmiddag 8 maart de deuren van het Campagnehuis aan de Herenstraat 103 wijd open. Iedereen is welkom voor een hapje en een drankje tussen 17.30 tot 19.30 uur. En neem gerust je kinderen mee. Aanmelden: rijswijk@groenlinks.nl

 

Lees verder

19 maart thema-avond: Meer werk voor arbeidsgehandicapten - met Linda Voortman

Wat zou een kansrijke aanpak zijn om mensen met een arbeidshandicap of langdurig werklozen aan werk te helpen? Daarover komt GroenLinks Tweede Kamerlid Linda Voortman op maandag 19 maart 2018 om 20.00 uur praten in het Campagnehuis van GroenLinks Rijswijk aan de Herenstraat 103. Iedereen is welkom. De toegang is gratis. De lijstrekker van GroenLinks Rijswijk, Marloes Borsboom-Turabaz, zal deelnemen aan het debat.

Let op: deze thema-avond is eerder aangekondigd, maar kon toen niet doorgaan. Dit is een nieuwe datum.

Lees verder

Veilig digitaal Rijswijk

Respect my privacy

GroenLinks wil weten hoe het met de privacy van Rijswijkers en de beveiliging van hun gegevens zit nu de gemeente steeds meer digitaal werkt. Door de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten, waarover op 21 maart een referendum is, kunnen alle Rijswijkers afgeluisterd worden en hun gegevens ongezien doorgesluisd worden naar buitenlandse diensten. Daarom stelt GroenLinks vandaag vragen aan het gemeentebestuur.

Lees verder

Pagina's