Nieuws

Nieuwe fractie: wie doet wat?

Deze week is het reces in de gemeenteraad begonnen. De eerste drie maanden van de nieuwe GroenLinks-fractie in de Rijswijkse raad zitten erop. Nooit eerder was de fractie zo groot. Dat betekent veel nieuwe gezichten. Wie zitten er nu namens GroenLinks in de gemeenteraad en wie doet wat? Hieronder lees je daar meer over.

Lees verder

Kaderdebat 2018

Kaderdebat 2018

Bijdrage van GroenLinks fractievoorzitter Marieke Alberts tijdens het kaderdebat vanavond met bespreking van de jaarrekening 2017, de voorjaarsnota 2018 en de kadernota 2019.

Lees verder

Voor een verbindend, duurzaam en stabiel bestuur

GroenLinks mag binnen de nieuw te vormen coalitie, bekend gemaakt door verkenner Sjaak van der Tak, het voortouw nemen in de formatie. Een nieuwe rol voor GroenLinks. Vertrouwen en verbinden zijn de kernwoorden van ons verkiezingsprogramma en dat vertrouwen hebben we gekregen van een groot deel van de Rijswijkse inwoners. En dat vertrouwen willen we waarmaken, voor gaan staan, want door die inwoners is er legitimiteit voor wat we doen.

Lees verder

Samenwerken aan het Rijswijk van straks

Marloes Borsboom

Groene wijken waar iedereen zich thuis voelt. Ook ouderen die daarbij wel wat hulp en zorg kunnen gebruiken. Ook nieuwkomers van de expat tot en met degene die zijn land moest verlaten omdat het er niet veilig meer is. Energiezuinige woningen waar we zonder gas koken en stoken. Culturele hot spots die elk wat wils bieden. Marloes Borsboom vertelt hoe “haar” Rijswijk van straks er uitziet.

Lees verder

Prijsuitreiking kleurplatenwedstrijd ‘Kleurrijk Rijswijk’

prijsuitreiking Kleurrijk Rijswijk

De kleurplatenwedstrijd ‘Kleurrijk Rijswijk’ van GroenLinks Rijswijk is gewonnen door Thijs en Cathy. Ze kleurden de kleurplaat met het Wilhelminapark, de blokhut en Rijswijkse dieren zo mooi, creatief en origineel mogelijk in en winnen daarom een prijs. GroenLinks fractievoorzitter Marieke Alberts reikt vandaag de prijzen uit in het campagnehuis aan de Herenstraat 103.

Lees verder

Internationale vrouwendag in het campagnehuis

“Vrouwen en mannen zijn gelijkwaardig”

Mannen en vrouwen zijn gelijk. Máár: als het gaat om economische zelfstandigheid, gelijke beloning voor hetzelfde werk, huiselijk geweld, is die gelijkheid nog ver te zoeken! Daarom is het thema van de jaarlijkse Internationale Vrouwendag “Vrouwen en mannen zijn gelijkwaardig”. GroenLinks Rijswijk zet donderdagmiddag 8 maart de deuren van het Campagnehuis aan de Herenstraat 103 wijd open. Iedereen is welkom voor een hapje en een drankje tussen 17.30 tot 19.30 uur. En neem gerust je kinderen mee. Aanmelden: rijswijk@groenlinks.nl

 

Lees verder

Pagina's