Nieuws

GroenLinks vraagt burgemeester zich uit te spreken voor grondrechten

In hoeverre komt de burgemeester van Rijswijk op voor de grondrechten vrijheid van meningsuiting, vereniging en vergadering? Dat wil GroenLinks weten van burgemeester Bezuijen naar aanleiding van het niet doorgaan van de conferentie van de 'Europese alliantie ter verdediging van Palestijnse gevangenen' dat van 8 tot 10 december had moeten plaatsvinden in Event Plaza.

Lees verder

GroenLinks Rijswijk presenteert team voor sociaal, groen en open Rijswijk

GroenLinks Rijswijk presenteert de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Een sterke lijst met 21 enthousiaste kandidaten voor een sociaal, groen en open Rijswijk. Met dit team gaat GroenLinks Rijswijk vol vertrouwen de verkiezingen tegemoet. Als het aan de partij ligt, gaat GroenLinks ook na de verkiezingen weer verder als coalitiepartner. Lijsttrekker Marloes Borsboom-Turabaz: “We willen de huidige initiatieven doorontwikkelen en onze speerpunten uitwerken voor en samen met Rijswijk.”
Lees verder

Marloes Borsboom-Turabaz gekozen als lijsttrekker: ‘Een sociaal, groen en open Rijswijk’

Marloes Borsboom

Afgelopen woensdag koos GroenLinks Rijswijk unaniem Marloes Borsboom-Turabaz als lijsttrekker. Als het aan haar én de aanwezige GroenLinksers ligt, gaat GroenLinks ook na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 weer verder als coalitiepartner. ‘We willen de huidige initiatieven dóórontwikkelen en onze speerpunten uitwerken voor en samen met Rijswijk. Park Hofrust, waar bewoners aan de slag zijn gegaan met het vergroenen van hun omgeving, buurtpark De Driesprong, de cultuurvisie, het bijenconvenant / de dierenwelzijnsnota en het recent geopende loket “Stadskracht” zijn mooie voorbeelden van onze inzet in de afgelopen collegeperiode.’

Lees verder

Actie 'Schone lucht' in In de Bogaard

SOS lucht

De actie ‘Schone lucht in Rijswijk’ van GroenLinks komt komende zaterdag naar winkelcentrum In de Bogaard; om aandacht te vragen voor de slechte luchtkwaliteit in Rijswijk en in het bijzonder rond de Prinses Beatrixlaan. Want iedere Rijswijker heeft recht op schone lucht. Het team van GroenLinks gaat in gesprek met het winkelend publiek over de situatie en biedt mensen de mogelijkheid om de petitie die oproept tot meer maatregelen voor gezonde lucht te tekenen.

Lees verder

GroenLinks ruimt zwerfafval op

Op zaterdag 30 september komt GroenLinks Rijswijk in actie tegen zwerfvuil. Leden en sympathisanten gaan het gebied rondom fietsbrug de Oversteek vrij maken van rondslingerend afval.

Lees verder

Pagina's