Nieuws

Schrappen sociale woningen onbegrijpelijk!

GroenLinks begrijpt niets van de wens van een meerderheid van de raad om te stoppen met de nieuwbouw van sociale huurwoningen en daarmee regionale afspraken te schenden. Gisteravond sprak de Rijswijkse gemeenteraad opnieuw over de hoeveelheid sociale huurwoningen. “Het lijkt erop dat mensen met een laag inkomen niet meer welkom zijn in Rijswijk”, reageert GroenLinks raadslid Mark Wit.

Lees verder

Vier onbezorgd vakantie in je eigen straat

Deze zomerperiode wil GroenLinks in Rijswijk meer ruimte voor iedereen om in eigen straat onbezorgd vakantie te vieren. Daarom roept ze het gemeentebestuur morgen in de raadsvergadering op om ‘Vakantiestraten’ mogelijk te maken.

Lees verder

Rijswijk in coronatijd: “we doen het echt samen

De coronacrisis raakt ook Rijswijk hard; de noodzakelijke maatregelen hebben impact op ieders leven. Toch zien we in Rijswijk veel mooie initiatieven ontstaan. We spraken GroenLinks-lid Rochelle Heerema over de vele acties die Rijswijkers ondernemen.

Lees verder

GroenLinks: denk nu alvast na over de gevolgen van lockdown

Vanwege de uitbraak van corona, bevinden we ons ook in Rijswijk in een crisis. De effecten hiervan zullen we na het opheffen van de maatregelen blijven voelen. Hoewel we er nog middenin in zitten roept GroenLinks Rijswijk het college op alvast plannen te gaan maken voor de gevolgen van de ‘intelligente lockdown’. Voor nu en in de toekomst.

Lees verder

Gratis parkeren is niet te betalen

Gisterenavond nam de Rijswijkse raad een geamendeerd voorstel aan voor aanpassingen binnen de bestaande parkeersystematiek, maar echte veranderingen blijven nog uit. Terwijl effectief parkeerbeleid volgens GroenLinks juist bijdraagt aan leefbaarheid en luchtkwaliteit.

Lees verder

GroenLinks organiseert inspiratiebijeenkomst: "Eenzaamheid kan iedereen overkomen"

Donderdag 13 februari organiseerden GroenLinks, PvdA en D66 Rijswijk een inspiratiebijeenkomst over eenzaamheid in Florence Zorgcentrum Steenvoorde. De avond was bedoeld voor professionals en vrijwilligers die zich in Rijswijk inzetten tegen eenzaamheid. Het was een inspirerende avond. Op een positieve wijze werd gekeken hoe eenzaamheid voorkomen en aangepakt kan worden en op welke manier iedereen een steentje kan bijdragen. Dit leidde tot mooie gesprekken en discussies. 

Lees verder

Pagina's