Nieuws

Actie 'Schone lucht' in In de Bogaard

SOS lucht

De actie ‘Schone lucht in Rijswijk’ van GroenLinks komt komende zaterdag naar winkelcentrum In de Bogaard; om aandacht te vragen voor de slechte luchtkwaliteit in Rijswijk en in het bijzonder rond de Prinses Beatrixlaan. Want iedere Rijswijker heeft recht op schone lucht. Het team van GroenLinks gaat in gesprek met het winkelend publiek over de situatie en biedt mensen de mogelijkheid om de petitie die oproept tot meer maatregelen voor gezonde lucht te tekenen.

Lees verder

GroenLinks ruimt zwerfafval op

Op zaterdag 30 september komt GroenLinks Rijswijk in actie tegen zwerfvuil. Leden en sympathisanten gaan het gebied rondom fietsbrug de Oversteek vrij maken van rondslingerend afval.

Lees verder

Verantwoord aandeelhouderschap Eneco

Laat verantwoord aandeelhouderschap zien, ga voor de beste bieder die een duurzame missie garandeert en investeer de opbrengst in verduurzaming van de Rijswijkse energievoorziening. De inbreng van GroenLinks fractievoorzitter Marieke Alberts bij de bespreking van het raadsvoorstel 'Publiek belang Eneco - afbouwen of behouden' tijdens de raadsvergadering gisterenavond.

Lees verder

Actie Schone lucht geslaagd

Afgelopen zaterdag was GroenLinks te vinden op de Rijswijkse markt om met voorbijgangers te praten over de slechte luchtkwaliteit in Rijswijk en aandacht te vragen voor de petitie 'Schone lucht in Rijswijk'. In totaal verzamelde het groepje leden en sympathisanten bijna 300 handtekeningen.

Lees verder

Welzijn voor alle dieren in Rijswijk

Tuinhommel

Voor het eerst is in Rijswijk het welzijn van alle dieren geborgd in een gemeentelijke nota. In deze nota dierenwelzijn, die de gemeenteraad volgende week donderdag vaststelt, is er veel aandacht voor in het wild levende dieren en biodiversiteit. Een belangrijke wens van GroenLinks is hiermee in vervulling gegaan.

Lees verder

De markt op voor schone lucht

Verkeersbord SOS lucht

Iedere Rijswijker heeft recht op schone lucht. Daarom is GroenLinks een petitie gestart waarin zij de gemeente vraagt meer maatregelen te nemen tegen de slechte luchtkwaliteit in Rijswijk. Op zaterdag 16 september is GroenLinks te vinden op de Rijswijkse markt, ze zullen dan in gesprek gaan over de situatie in Rijswijk en mensen de mogelijkheid bieden om de petitie te tekenen.

Lees verder

Pagina's