Nieuws

Rijswijk maken we samen

De volgende tekst sprak fractievoorzitter Marieke Alberts uit bij de bespreking van het Collegewerkprogramma in het gezamenlijke forum vanavond.

Lees verder

Beleef en ervaar Rijswijks erfgoed

GroenLinks wil de beleefbaarheid van het culturele erfgoed van Rijswijk en haar inwoners vergoten. Rijswijk is rijk aan cultureel erfgoed: oude gebouwen, kunstwerken en landschappen, je vindt het hier allemaal. Ook onder onze voeten wemelt het van de archeologie en verhalen over onze voorouders. Veel van het Rijswijkse culturele erfgoed is niet te beleven. Daarom stelt GroenLinks vandaag vragen aan het gemeentebestuur.

Lees verder

Rookvrij spelen en opgroeien in Rijswijk

GroenLinks roept vandaag het college op zich in te zetten voor een rookvrije generatie. Ieder Rijswijks kind moet kunnen leven en spelen zonder de schadelijke gevolgen van (mee)roken en niet in de verleiding worden gebracht om te gaan roken. GroenLinks vraagt de gemeente om Rijswijkse organisaties te stimuleren rookvrij te worden en zelf als gemeente het goede voorbeeld te geven.

Lees verder

Nieuwe fractie: wie doet wat?

Deze week is het reces in de gemeenteraad begonnen. De eerste drie maanden van de nieuwe GroenLinks-fractie in de Rijswijkse raad zitten erop. Nooit eerder was de fractie zo groot. Dat betekent veel nieuwe gezichten. Wie zitten er nu namens GroenLinks in de gemeenteraad en wie doet wat? Hieronder lees je daar meer over.

Lees verder

Kaderdebat 2018

Kaderdebat 2018

Bijdrage van GroenLinks fractievoorzitter Marieke Alberts tijdens het kaderdebat vanavond met bespreking van de jaarrekening 2017, de voorjaarsnota 2018 en de kadernota 2019.

Lees verder

Pagina's