Oorspronkelijk kom ik uit Twente. Na mijn studie Japans in Leiden, waar ik mijn grote interesses in taal en het overbruggen van culturele verschillen heb kunnen ontwikkelen, ben ik in de randstad gebleven. Eerst in Den Haag, en toen in Rijswijk.

Bij mijn start op de arbeidsmarkt in 2013 heb ik van dichtbij kunnen ervaren hoe je, zonder dat je daar schuld aan hebt, buiten de maatschappij kunt komen te staan. Tijdens mijn eerste baan bij een werkervaringsproject van de gemeente Leiden heb ik vele jonge mensen ontmoet die ondanks hun talenten en motivatie geen werk konden vinden. Ook zag ik in die jaren een verminderde waardering voor natuur, onderwijs, kunst en cultuur, en voor sociale zekerheden. Die ontwikkelingen hebben mij activistisch gemaakt en ervan overtuigd dat ik iets bij moest dragen. Dat ik door te zwijgen niets zou veranderen. Daarom ben ik lid geworden van GroenLinks en ben ik mij in gaan zetten voor onze lokale afdeling.

Als ik over politieke thema’s denk of schrijf, komt er GroenLinks uit. Dat gaat bij mij vanzelf. De duurzame en sociale waarden van de partij sluiten naadloos aan bij mijn eigen idealen. Ik ben uitgesproken idealist- als je niet hoog mikt, kom je nergens. Het is mijn overtuiging dat onze stad, onze omgeving en onze hele wereld alleen leefbaar blijven als we het anders gaan doen: groener en socialer. Elke stap die we zetten telt, groot of klein, dus óók lokaal! Het is mijn streven dat onze gemeente met díe gedachte in het achterhoofd beslissingen gaat maken.

Een voorbeeld daarvan is een motie die ik van de zomer heb ingediend, om de communicatie van de gemeente eenvoudiger en daarmee toegankelijker te maken. Deze is aangenomen. Een concrete stap richting een gelijkere samenleving. Van zoiets krijg ik heel veel energie.

Onze omgeving versteent, en de ongelijkheid tussen mensen neemt toe. Het is de hoogste tijd om in actie te komen, zodat we de toekomst hoopvol tegemoet kunnen zien. Daarvoor wil ik  mij inzetten.

PORTEFEUILLES

Lara heeft de volgende onderwerpen in haar portefeuille:

  • Werk en inkomen
  • Armoede
  • Dierenwelzijn
  • Volksgezondheid
  • Communicatie en media
  • Veiligheid
  • Wonen