“ ‘Groen en duurzaam op de eerste plaats zetten’ ”

Goede vrienden wonen één straat verderop. Deze groene omgeving en dat karakteristieke van een oud(er) huis trokken hem aan. Was de overgang tussen hoog-stedelijk wonen in het centrum van een grote stad en het dorpse karakter van het Rembrandtkwartier niet heel groot? ‘Ik had genoeg van het wonen en leven in dat drukke stadscentrum. Mijn vriend vond het wel een heel grote overstap. Maar hij komt uit Moskou en vond Rotterdam al klein… Het is allemaal heel betrekkelijk.’ De veel rustiger dynamiek went snel. Een rondje over de zaterdagmarkt is inmiddels een vaste gewoonte.

Bomen

Bauke is ver met zijn studie accountancy, hoopt zich binnen anderhalf jaar registeraccountant te mogen noemen. Bij Price Waterhouse Coopers (PWC) is hij in dienst als assistent manager accountancy. Van daaruit onderzoekt hij de boeken van bedrijven en organisaties. Het doorgronden van organisaties en het doorrekenen van de cijfers noemt hij het leuke van zijn werk. Net als het samenwerken in teams en het samenwerken met klanten.

Tijdens zijn middelbare schooltijd was hij korte tijd actief bij de Jonge Socialisten (PvdA). Waarom hij nu voor GroenLinks koos? ‘Het durven tegenspreken, brutaal zijn. Gelijkheid en solidariteit. Groen en duurzaam op de eerste plaats zetten. Die discussie over luchtvervuiling aanzwengelen. Benadrukken hoe belangrijk bomen zijn bij het compenseren van de CO2-uitstoot.’ Dat spreekt hem – heel in het kort – vooral aan in de partij.

‘Jesse is een goed uithangbord. Niet voor niets stemden zoveel mensen op GroenLinks. Hopelijk wordt de uitslag van de komende gemeenteraadsverkiezingen net zo mooi…’

 

  • Bestuursvoorzitter
  • Woordvoerder
  • Bewaking escalatieprocedure & conflictmanagement
  • Permanente campagne en verkiezingen