Op voorstel van wethouder Bolte is Rijswijk nu ingedeeld in vier woonservicezones. De bedoeling hiervan blijft in nevelen gehuld.

De Rijswijker moet langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Daartoe heeft de gemeente een nota geschreven met als belangrijkste maatregel dat Rijswijk wordt opgedeeld in vier woonservicezones. Wat deze zones verder bijdragen aan het verbeteren van de zorg in onze stad, kon er helaas niet uit worden opgemaakt. De raad vroeg om een overzicht van concrete maatregelen, maar er kwam alleen een samenvatting. Zelfs de eigen partij van PvdA-wethouder Bolte vroeg nog eens om een korte notitie van de maatregelen.

Lammert van Dijk (GroenLinks) stelde voor om dan maar eerst een presentatie te geven over de inhoud van de nota. Maar nee, wethouder Bolte vond het nu genoeg. Hoewel niemand wist waarom, moest er nu gestemd worden. De wethouder wilde niks meer doen. Ze waren toch al te laat, vond hij. En ondanks de grote kritiek stemden de raadsleden over de nota: 20 leden voor en 9 (waaronder GroenLinks) tegen.

Wat en of er überhaupt iets verandert in het Rijswijkse zorgaanbod blijft geheel in nevelen gehuld. De organisaties op het gebied van zorg, wonen en welzijn, die de indeling in vier zones prima vinden, kunnen waarschijnlijk gewoon hun gang blijven gaan.