GroenLinks fractieassistent Marieke Alberts kwam vandaag als eerste dame over de finish bij de 5 km van de Strandwalloop in Rijswijk en zet daarmee de eerste stappen voor een ooievaarsnest in de Hoekpolder.

In het najaar start GroenLinks Rijswijk met de actie Ooievaarsnest om geld in te zamelen voor een nest in de Hoekpolder. Voor ooievaars een perfecte plek om zich te huisvesten, want het is het enige ‘stiltegebied’ in Rijswijk en het is een ‘nat’-gebied, zodat er voldoende voedsel te vinden is. Marieke Alberts: “Mijn prijzengeld is het eerste begin van de ongeveer € 2.500 die nodig is voor het realiseren van het ooievaarsnest.”

De derde editie van de Strandwalloop was evenals vorig jaar warm en zonnig. Het viel dan voor de deelnemers ook niet mee om een goede tijd neer te zetten. “Door de warmte lukte het me niet om nog een eindsprint in te zetten, maar dat was voor de overwinning gelukkig niet nodig. Ik was blij dat ik me niet voor de 10 km had opgegeven”, vertelt Marieke Alberts. “De bomen zorgden wel voor de nodige schaduw en de sfeer tijdens en na de loop was goed.”