Verkeersbord SOS lucht

VIEZE LUCHT: RIJSWIJK OP TWEEDE PLAATS!

Een tweede plaats is vaak iets om trots op te zijn. Maar níet als het gaat om vieze lucht. Want Rijswijkers ademen met zijn allen heel vieze lucht in. Alleen in Rotterdam is de luchtkwaliteit nóg slechter! Hoe erg is dat? Kunnen we daar iets tegen doen? Daarover organiseert GroenLinks Rijswijk een informatieavond op maandag 19 juni van half 8 tot half 10 ’s avonds in Paviljoen Te Werve.

De gezondheidsrisico’s van luchtvervuiling zijn veel groter dan menigeen weet. Vervuilde lucht vergroot de kans op hart- en vaatziekten, longaandoeningen en kanker. Het staat ook in de top 3 van veroorzakers van ziekte en sterfte in Nederland, samen met roken en overgewicht. Vooral kinderen en oudere mensen hebben last van luchtvervuiling.

Het doel van deze avond is vooral Rijswijkers meer bewust te maken van de situatie in Rijswijk, de gezondheidsrisico’s en hoe we de luchtkwaliteit kunnen verbeteren: Wat kan de gemeente doen? En wat kun je zelf doen?

(Ervarings)deskundige sprekers
Amber Hensema heeft jarenlang bij haar vorige werkgever (TNO) onderzoek gedaan naar luchtkwaliteit en verkeersemissies. Carla Brouwer van het Longfonds vertelt uit eigen ervaring over wat luchtvervuiling voor haar leven betekent. Ook Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid voor GroenLinks met luchtkwaliteit in haar portefeuille, voert het woord. Het programma van de avond biedt ook ruimte om mee te praten over dit onderwerp en mogelijke oplossingsrichtingen.

Welkom
Iedereen is van harte welkom op maandag 19 juni in paviljoen Te Werve in Rijswijk. Vanaf 19.30 uur staan de koffie en thee klaar, om 20.00 uur begint de eerste spreker en het programma loopt tot ongeveer 21.30 uur.