De coronacrisis raakt ook Rijswijk hard; de noodzakelijke maatregelen hebben impact op ieders leven. Toch zien we in Rijswijk veel mooie initiatieven ontstaan. We spraken GroenLinks-lid Rochelle Heerema over de vele acties die Rijswijkers ondernemen.

“De crisis laat zien dat iedereen wat wil doen. Er zijn ontzettend veel initiatieven, niet alleen van maatschappelijke organisaties maar ook van inwoners. We doen het echt samen!” vertelt Rochelle, kwartiermaker Financieel netwerk Rijswijk. Dit netwerk verbindt maatschappelijk betrokken partijen en bedrijven om samen verborgen armoede en schulden aan te pakken.

Onlangs nam Rochelle het initiatief om wekelijks een overzicht rond te mailen van alles wat er in Rijswijk gebeurt. “Het is zo belangrijk dat we van elkaar weten wat we doen en dat we elkaar weten te vinden”, vervolgt ze. “De sociale gevolgen van het coronavirus zijn groot. Veel mensen zullen de komende tijd een helpende hand kunnen gebruiken.” Rochelle ziet veel schrijnende gevallen: “juist de mensen die al kwetsbaar zijn, komen nu nog verder in de problemen. Zij zullen na de crisis hulp hard nodig hebben. Er is zoveel onzichtbaar leed.”

Een klein gebaar kan soms al helpen het verschil te maken. Daarom heeft ze een oproep voor iedereen: “blijf positief en doe mee met één van de initiatieven!” Zelf blijft ze positief door dingen voor anderen te doen; kaartjes maken voor ouderen, boodschappen doen voor iemand in de straat of tulpen brengen bij Onderwatershof.

Op http://www.rijswijksedialoog.nl/category/nieuws/ vind je een overzicht van Rijswijkse initiatieven.