Loop mee met de Nacht van de Vluchteling

De nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni is de Nacht van de Vluchteling. In het holst van de nacht lopen tientallen Rijswijkers een 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag. Het zou geweldig zijn als ook veel RIjswijkers aan deze tocht meedoen. Daarom roept raadslid Romke Jan de Vries iedere Rijswijker op om mee te lopen!

Waarom?

Het doel van de sponsorloop is om geld op te halen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Het gaat bijvoorbeeld om een dak boven het hoofd, schoon water, voedsel, medische zorg en onderwijs. Door ’s nachts 40 kilometer te lopen kun je een beetje ervaren hoe het moet zijn om ’s nachts grote afstanden af te moeten leggen als vluchteling. Naast het ophalen van geld zorg je er met je deelname natuurlijk ook voor dat je op een positieve manier aandacht vraagt voor vluchtelingen wereldwijd. 

 

Wie? Wat? Waar?

De route van de nacht begint in Rotterdam en eindigt in Den Haag. We willen met zoveel mogelijk Rijswijkers meedoen aan de Nacht van de Vluchteling. Er is inmiddels een team gestart onder de naam Rijswijk loopt mee! Het startschot zal van zaterdag 15 op zondag 16 juni om precies 00.00 middernacht klinken en het belooft een pitte avond te worden met een prachtig resultaat. Benieuwd wat zo’n nacht inhoudt bekijk het videoverslag van de nacht uit 2017.

 

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt je via onderstaande link aanmelden voor het team Rijswijk loopt mee!:

 

Hoe kan ik iemand sponsoren? 

Je kunt je mede Rijswijkers sponsoren via onderstaande link sponsoren:

Het is ook mogelijk om individuele lopers te sponsoren. Dat doe je door via bovenstaande link onder het tabblad ‘Teamleden’ op het teamlid dat je graag wil sponsoren te klikken. Je komt dan op zijn of haar persoonlijke sponsorpagina.

 

Moet ik trainen voor de Nacht van de Vluchteling?

In één keer 40 kilometer lopen is een hele uitdaging, zeker als je niet zo vaak wandelt. Daarom organiseren we enkele prachtige wandelingen ter voorbereiding op de Nacht. De wandelingen zijn in of in de buurt van Rijswijk. Meer informatie? Stuur een e-mail aan Romke Jan (rdevries@rijswijk.nl).