Afgelopen woensdagavond luidde het demissionaire kabinet de noodklok. Het stuurde alle gemeenten met urgentie een brief om mee te werken aan het realiseren van meer opvanglocaties. Gelukkig heeft Rijswijk die al. Aan de Lange Kleiweg staat een asielzoekerscentrum dat goed draait en alle voorzieningen heeft.

Oorspronkelijk zou de opvanglocatie 1 november dit jaar dicht gaan. Daarna zou de locatie vanaf 2023 worden gaan gebruikt voor werkzaamheden aan de verbreding van de A4. Dat project is echter vertraagd. Het terrein zal dus voorlopig nog leeg staan. Terwijl de nood van de vluchtelingen groot is. Laten we daarom de opvanglocatie aan de Lange Kleiweg langer open houden.

Het Rijswijkse asielzoekerscentrum kan een doeltreffende bijdrage blijven leveren aan de vluchtelingenopvang in Nederland. Snelle actie is nu nodig. GroenLinks vraagt het College van burgemeester en wethouders om direct in overleg met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers te gaan, om het azc aan de Lange Kleiweg open te houden.