Marloes Borsboom heeft gisteren namens GroenLinks het bestuursakkoord ondertekend dat de basis legt voor het nieuwe college in Rijswijk met Gemeentebelangen Rijswijk, D66, VVD, SP en GroenLinks.

Deze nieuwe coalitie pakt met volle overtuiging de uitdagingen op die voor ons liggen. Want er ligt een forse opgave. De extra taken binnen het sociaal domein (zorg, werk) zullen veel aandacht vragen. Maar ook economie, onderwijs, ruimtelijke ordening en duurzaamheid staan hoog op de agenda. De voorgenomen Rijswijkse coalitie is ambitieus om de vele vraagstukken tegelijk en in samenhang aan te pakken.

De bij het bestuursakkoord betrokken partijen kiezen nadrukkelijk voor een respectvolle en open bestuursstijl. Ze nodigen inwoners, bedrijven, maatschappelijke instellingen en alle politieke partijen uit om de komende jaren mee te doen. GBR, D66, VVD, SP en GroenLinks zullen het ontwerp beleidsakkoord dan ook tijdens een openbare bijeenkomst op donderdag 24 april a.s. in het stadhuis met alle raadsleden bespreken en hun bijdrage serieus beoordelen bij de opstelling van het definitieve beleidsakkoord.

Op dinsdag 6 mei 2014 vindt de voordracht plaats van de nieuwe wethouders tijdens een buitengewone raadsvergadering. De bij het bestuursakkoord betrokken partijen en beoogde wethouders gaan graag aan de slag, met enthousiasme en open vizier.

Het coalitieakkoord met daarin het ondertekende bestuursakkoord, het ontwerp beleidsakkoord en het ontwerp akkoord over de financiële kaders is hieronder te downloaden.