In juni staat de nieuwe Kadernota Armoede op de agenda van de gemeenteraad.
Het huidige armoedebeleid is toe aan nieuwe en heldere kaders. GroenLinks Rijswijk en PvdA Rijswijk presenteren daarom van tevoren dit manifest.

Wat kan de gemeente doen om inwoners beter te ondersteunen?
Met deze tien concrete punten voor een beter en menselijker armoedebeleid leveren raadsleden Hanneke van der Kooij en Wil van Nunen een constructieve bijdrage aan oplossingen voor dit ingewikkelde onderwerp. 

Armoede heeft grote impact op je leven. Het is daarom belangrijk dat mensen zelf de vraag wordt gesteld wat ze nodig hebben. “Op die manier worden de mensen om wie het gaat meer betrokken en kan je samen tot een meer passende en langetermijnoplossing komen.” zegt Van Nunen. “We hebben ook in het manifest opgenomen dat er meer samenwerking moet zijn tussen verschillende beleidsterreinen om armoede aan te pakken,” geeft Van der Kooij aan. “En dan hebben we het niet alleen over de sociale beleidsterreinen.” Leven in armoede kan bijvoorbeeld ook impact hebben op wonen, hoe je kunt meedoen in de samenleving, je eigen gezondheid en die van je huisdier.

Lees het hele manifest hier!