GroenLinks: denk nu alvast na over de gevolgen van lockdown

Vanwege de uitbraak van corona, bevinden we ons ook in Rijswijk in een crisis. De effecten hiervan zullen we na het opheffen van de maatregelen blijven voelen. Hoewel we er nog middenin in zitten roept GroenLinks Rijswijk het college op alvast plannen te gaan maken voor de gevolgen van de ‘intelligente lockdown’. Voor nu en in de toekomst.

Deze crisis treft juist kwetsbare mensen heel hard. Mensen zonder zekerheid of buffer. Kinderen die thuis geen computer hebben om hun schoolwerk te kunnen doen. Of erger, kinderen wiens thuis geen veilige plek is. De maatregelen van de afgelopen weken zijn bedoeld voor de korte termijn om de crisis te kunnen beteugelen en te voorkomen dat mensen direct in de problemen komen. Maar volgens GroenLinks Rijswijk is het tijd om alvast na te gaan denken over de effecten en maatregelen voor de langere termijn.

GroenLinks Rijswijk heeft daarom eergisteren schriftelijke vragen ingediend over de aanpak van het college op de langere termijn. In de schriftelijke vragen doet zij ook een aantal suggesties hoe we oog kunnen hebben voor de gevolgen van deze crisis voor alle Rijswijkers. Zo vraagt GroenLinks het college om met wooncorporaties in gesprek te gaan om, ook na het opheffen van de maatregelen, huisuitzettingen te voorkomen. En roept GroenLinks het college op om Rijswijkse scholen te ondersteunen in het bijspijkeren van de achterstanden na de crisis.

Alle vragen zijn te vinden in onderstaand document.