Romke Jan de Vries

Raadslid

Maak kennis met Romke Jan de Vries: gedreven, nauwkeuring, een echte doorzetter, creatief denker, enthousiasteling en boordevol energie!

Jij, mijn buur, verdient een socialer, open en groener Rijswijk. Een stad om in te genieten, te wonen en te werken. Een Rijswijk waarin we naar elkaar luisteren en jij iets te zeggen hebt over je eigen buurt en straat. Waar mensen uit verschillende culturen en uiteenlopende achtergronden bij elkaar komen om onze stad mooier te maken. Daar zet ik mij voor in! Om elke dag gezamenlijk Rijswijk een stapje vooruit te helpen.

Sinds kort woon ik in onze stad Rijswijk en ben ik actief voor de Rijswijkse afdeling van GroenLinks. Ik wil weten wat er in de buurt speelt, wat belangrijk is voor jou. Daarom ga ik graag in gesprek met mijn stadsgenoten. Ik vind het belangrijk om naar elkaar te luisteren, en vervolgens ook die woorden in daden om te zetten en actief te werken aan een betere leefomgeving. Zo wil ik mij inzetten om Rijswijk duurzaam te maken en te streven naar sociale gelijkheid. Ook vind ik het belangrijk dat er ruimte is voor initiatieven van burgers en lokale ondernemers. Doe jij met mij mee?

Naast mijn inzet voor GroenLinks, ben ik ben werkzaam op het gebied van klimaatadaptatie bij de Provincie Zuid-Holland. Daar houd ik mij bezig hoe wij kunnen zorgen voor een prettige leefomgeving. Een omgeving die ook in de toekomst bestand is tegen bijvoorbeeld wateroverlast. Voor Rijswijk betekent dit dat we snel de knelpunten in kaart moeten brengen zodat we binnen vijf jaar onze stad toekomstbestendig kunnen inrichten. Ik heb de wilskracht om te bouwen aan een duurzame toekomst.

Samen met mijn vriendin woon ik samen met onze poes Chloé in de prachtige groene wijk Cromvliet. Ik houd van hardlopen, vind het heerlijk om een potje te klaverjassen en ga graag een biertje drinken met vrienden in de kroeg.

Mocht je mij zien lopen, spreek me vooral aan! Ik ga graag met je in gesprek.