Marloes Borsboom

Marloes Borsboom

Wethouder duurzame stadsontwikkeling

In hart en nieren Rijswijks. Dat ben ik. Als kind ging ik naar de Ottoburgschool, als puber naar de ROS (nu het Rijswijks Lyceum). Het liefst speelde ik buiten: bouwde hutten, klom in bomen, speelde voetbal. De avontuurlijke kinderboeken van schrijfster Thea Beckman waren mijn favoriet. Ooit mocht ik haar interviewen. Een heerlijke ervaring. Gedreven door liefde voor de Oudheid ging ik als jonge vrijwilliger aan de slag bij gemeentearcheoloog Hans Koot.

Om diezelfde reden koos ik voor een studie archeologie aan de Universiteit Leiden. Het Nabije Oosten werd mijn specialisatie. Op mijn 18e vertrok ik naar Israël om er in een kibboets te gaan werken. Van daaruit reisde ik naar Jordanië, Syrië, Libanon, Egypte, Marokko en Turkije. Volgde colleges aan de Yarmouk Universiteit in Jordanië en deed opgravingen in Deir ˋAlla (Jordaanvallei).

Weer in Nederland werkte ik ook mee aan opgravingen in Ypenburg (toen nog gemeente Rijswijk!). Was een tijdje in dienst van het ministerie van Justitie; ging daarna weer terug naar de Universiteit Leiden waar ik in drie jaar tijd een studie Arabische taal en cultuur afrondde. De internationale samenwerking werd mijn werkwereld: ik deed projecten met jongeren en migranten, particuliere initiatieven. Voordat ik in 2014 wethouder werd, werkte ik bij het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (het NCH) - als lid van het Management Team en Area Manager van het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Maar ik ben en blijf ook nauw betrokken bij Rijswijk: als lid van de Rotary 3-Vliet. En natuurlijk als wethouder en daarvoor (sinds 2009) als fractievoorzitter van GroenLinks in Rijswijk. Ik zet me onder andere in voor een groen en ondernemend Rijswijk. Uitgangspunt is de kracht die ieder van ons in zich heeft.

Geboren en getogen Rijswijks zijn ook mijn drie prachtige dochters Sara, Lotte en Noura. We wonen met zijn z’n allen op de Haagweg, vlakbij het oude centrum van Rijswijk.

 

Wilt u contact met Marloes Borsboom? Stuur even een mailtje.