Marieke Alberts

Fractievoorzitter en raadslid

Ergens in de dertig, werkzaam als financiële bèta en een échte GroenLinkser; dat ben ik.

Mijn zelf gekochte huis dichtbij het centrum van Oud-Rijswijk biedt mij een fijne, ontspannen plek waar ik mij thuis voel. Hardlopen door het Rijswijkse Bos, langs de Vliet en in het Elsenburgerbos is wat ik dikwijls doe. En op de fiets kom ik op veel verschillende plekken in Rijswijk.

Al vroeg was ik betrokken bij de wereld om mij heen. Zo zamelde ik op elfjarige leeftijd geld in voor mensen die dagelijks met honger leven door zelf 24 uur niets te eten en hield ik een spreekbeurt over het versterkt broeikaseffect.

Nieuws en actualiteit boeien mij en het viel me op dat de standpunten van GroenLinks meestal aansloten bij wat ik er zelf van vond. Na een studie in Wageningen, kwam ik in Haaglanden terecht en besloot ik om lid te worden van GroenLinks. Ik werd actief in campagneteams en na het volgen van de loopbaanleergang Zin in GroenLinks, koos ik er bewust voor om in mijn eigen gemeente, Rijswijk, me in te zetten als fractieassistent.

Het is een eer en verantwoordelijkheid om gekozen te zijn en nu aan de slag te mogen als raadslid en sinds mei 2017 ook als fractievoorzitter. Naast de overkoepelende thema's richt ik me op de onderwerpen die in het forum stad aan de orde komen. Van fietspaden tot zonnepanelen en van de landgoederenzone tot RijswijkBuiten. De gemeentepolitiek speelt een belangrijke rol in wat er hier gebeurt. Daar draag ik graag een duurzaam steentje aan bij. Ik heb er zin in!

Tot ziens in Rijswijk!
Marieke